Vizita lui Boc in China


România și China au avut întotdeauna o excelentă colaborare politică și economică, iar prin această vizită vrem să aducem la un nivel superior schimburile comerciale și cooperarea economică



Declarații de presă susținute de primul-ministru Emil Boc, înainte de plecarea în vizita în R.P. Chineză
Citeste mai mult pe Evenimente
Emil Boc: Buna ziua. După cum ştiţi, astăzi încep o vizită de lucru în Republica Populară Chineză, împreună cu 4 dintre miniştrii Cabinetului. De asemenea, voi fi însoțit de o delegaţie de oameni de afaceri români şi de conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie a municipiului Bucureşti, cu precizarea că oamenii de afaceri își suportă separat cheltuielile de transport și tot ceea ce înseamnă cheltuieli în China.
În cadrul vizitei voi avea o întrevedere la Shenzen cu preşedintele Chinei, HU Jintao şi voi participa la deschiderea Universiadei unde Romania este reprezentată la 9 discipline.
Vizita are însă o componentă economică extrem de importantă. După Shenzhen voi merge la Beijing unde mă voi întâlni cu premierul chinez, Wen Jiabao, iar accentul va fi pus, în cadrul discuţiilor, pe implicarea concretă a Chinei în realizarea unor proiecte majore de investiţii în România, în special în domeniul transporturilor rutiere, energiei şi agriculturii. De asemenea, la Beijing voi participa, alături de oamenii de afaceri, la un forum economic româno-chinez, cu participarea unui număr de firme din cele două ţări, unde voi prezenta în detaliu oportunităţile de investiţii şi avantajele pe care țara noastră le poate oferi investitorilor chinezi.
Din delegaţie, așa cum am precizat, fac parte 4 miniştri: Teodor Baconschi, Ion Ariton, Anca Boagiu și Kelemen Hunor, care vor realiza, în paralel, şi contacte bilaterale cu omologii chinezi, respectiv cu înalte autorităţi din domeniile lor de activitate. Miniştrii responsabili de domeniile economice vor vizita companii chinezeşti interesate de cooperarea cu România şi mari proiecte de infrastructură din China.
Obiectivul nostru este să realizam parteneriate economice solide, să promovăm proiecte de dezvoltare durabilă şi să obţinem rezultate concrete şi reciproc avantajoase pentru ambele părţi.
România și China au avut întotdeauna o excelentă colaborare politică și economică, iar prin această vizită vrem să aducem la un nivel superior atât schimburile comerciale, în ambele sensuri, cât și cooperarea economică prin intermediul unor proiecte pragmatice și concrete.
De asemenea, îmi doresc ca vizita delegației guvernamentale, din care face parte și ministrul Culturii, Kelemen Hunor, să impulsioneze finalizarea negocierilor pentru înființarea în regim de reciprocitate a unui Institut Cultural Român la Beijing și a unui Centru Cultural chinez la București.
Vă mulțumesc. Vă doresc o zi bună!

Comentarii

Tarile lumii

Uniunea Europeana

Video TV Romania

B-Critic

Cultura

Romania literara

Wansait

harti.wansait.com