Reteta de baclavale

video - Baclavale cu Jamila

Reteta este relativ simpla.
Ai nevoie de :
Un pachet de foi de placinta
Nuci (le prefer pe cele intregi, decojite cu grija) sau, daca te tine punga, fistic
Zahar
Zeama de la o lamaie
Esenta de fistic - dupa gust

Deci:

Pui nucile intr-o tigaie uscata si le prajesti putin, pana devin crocante. Le lasi sa se raceasca si le pisezi cu sticla (sau le dai prin masina speciala de tocat nuci). Prefer varianta cu sticla pentru ca ii da textura si aroma superba.

Intre timp, lasi sa se dezghete foile de placinta. Numeri cate foi ai in pachet. Le imparti in 2 sau 3 si le asezi bine, suprapuse exact. Ungi cu putin sirop (zic si cum se face siropul) foile, pui fara sa te zgarcesti miezul de nuca amestecat cu putin zahar si pui si al doilea strat de foi, si alternezi pana ramai cu un strat de foi deasupra.

Cu un o rola de taiat pizza, tai baclavalele la dimensiunile dorite si le bagi la cuptor, la foc moderat, pana se auresc.

Siropul se face astfel: 2 cani de apa si o cana de zahar se pun pe foc si se lasa sa fiarba bine, pana ce zaharul este topit si capata o culoare caramel. Se pune zeama de lamaie si esenta. Siropul firbinte se pune din abundenta peste baclavalele un pic racorite dar nu racite. Se lasa la racit si apoi se pun la frigider sa se raceasca.

Se servesc de preferinta a doua zi!
Pofta buna!

via nevasta.net

Comentarii

[...] reteta de baclavale [...]

Tarile lumii

Uniunea Europeana

Video TV Romania

B-Critic

Cultura

Romania literara

Wansait

harti.wansait.com