video: România uimitoare: Cetatea Orgame din Jurilovca

 


Capul Dolojman , Jurilovca, judetul Tulcea, in malul inalt si abrupt al lacului. Ruinele partial dezvelite si restaurate ale fortaretei greco-romane Argamum (secolele VII i.Chr – VI d.Chr.). Cu numele Orgame , este prima asezare antica din Romania mentionata de un izvor scris al antichitatii. Se vad azi mai bine o poarta a cetatii cu zidul de aparare, strazi, basilici paleocrestine, valuri de aparare din pamant s.a. via wiki Wansait.com


video: Imagini din drona


video: orașul antic Orgame


video: Jurilovca - turism modern în Delta Dunării și la plaja unică de la Gura Portiței

Jurilovca, vechi sat pescăresc, deține în prezent un mini-port pentru mici ambarcațiuni

Cetatea Argamum-Orgame (Argamon) este situată în partea de est a județului Tulcea, pe teritoriul comunei Jurilovca, localizată la contactul dintre Podișul Babadagului și Limanul Razim. Este cea mai veche așezare de pe teritoriul românesc, datând de la începutul secolului al VI-lea î.e.n (conform izvoarelor lui Hecateu din Millet).

  • se întinde pe 120 ha
  • în apropiere este o altă cetate de mare importanță, Enisala
  • a fost ridicată la mijlocul sec. al VII-lea de către grecii din Asia Mică

Gura Portiței din comuna Jurilovca este o destinație potrivită și cunoscută pentru agrement și relaxare. Unică în Europa, Gura Portiței este locul în care Marea se întâlnește cu Delta Dunării pentru a cea un spectacol natural mirific și o oportunitatea de relaxare și fascinație. Descoperit în anul 1736, locația a fost inițial un sat pescăresc, urmând ca din anul 1998 să înceapă lucrările de amenajare pentru transformarea sa în sat de vacanță. Gura Portiței reprezintă cea mai veche așezare turistică din regiunea Deltei Dunării.



Comentarii

Tarile lumii

Uniunea Europeana

Video TV Romania

B-Critic

Cultura

Romania literara

Wansait

harti.wansait.com