Poliţistii stiau ca Adrian Nastase va incerca un suicid

Adrian Nastase fusese sunat de Ministrul de Interne, Ioan Rus, si rugat sa se prezinte singur in arest


ANCHETE - JUSTITIE +SCANDAL: Adrian Năstase a fost împiedicat să se sinucidă de unul dintre cei doi poliţişti care au mers la domiciliul politicianului pentru a-l prelua şi a-l duce în arest.Adrian Năstase a fost împiedicat să se sinucidă de unul dintre cei doi poliţişti care au mers la domiciliul politicianului pentru a-l prelua şi a-l duce în arest. Fostul premier a încercat să se împuşte, dar Nicolae Costea a intervenit la timp şi a încercat să îi smulgă pistolul din mână. Cu toate acestea, Adrian Năstase a apucat să tragă, iar un glonţ l-a rănit în gât. Potrivit avocatului Ion Cazacu, cei doi s-au luptat în casa din Zambaccian minute în şir.

Nicolae Costea are 50 de ani şi este un poliţist cu mare experienţă. A absolvit şcoala de subofiţeri de la Câmpina în 1985. În 1993 a fost avansat ofiţer şi promovat la Serviciul Investigaţii Criminale. De atunci a fost implicat în dosare importante. Nicolae Costea a fîcut parte din echipa care a adus-o în ţară pe Ioana Maria Vlas sau l-a prins pe grecul Passaris.

Comisarul-şef are o carieră de 27 de ani şi câştigă pe lună circa 3.300 de lei, după numeroasele reduceri salariale. Bărbatul, soţia şi fiica locuiesc într-un apartament în Bucureşti, scrie evz.ro.

Atât Nicolae Costea cât şi colegul său, bărbatul cu care a mers la reşedinţa familiei Năstase, ştiau că Adrian Năstase are de gând să se sinucidă. Tocmai de aceea, au fost trimişi cei doi, pentru că au mare experienţă şi puteau împiedica o tragedie.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/politistul-care-l-a-salvat-pe-adrian-nastase-de-la-moarte-castiga-3-300-de-lei-pe-luna_955357.html#ixzz1yb7SskDE

Politistii stiau despre intentia de sinucid chiar de la ministrul de interne, PSD-istul Ioan Rus, care il sunase pe Nastase ca prieten si il rugase sa se prezinte in arest. Libertatea a relatat:

“L-am sunat. L-am rugat ori să vină singur, ori să trimit o echipă la el acasă. N-a vrut. A spus că el hotărăşte singur ce are de făcut, că el nu va ajunge niciodată în arest. A fost o discuţie mai lungă. Am vorbit mult. L-am rugat... L-am rugat să evităm un scandal, toată Europa se uită la noi. Nu... Din discuţie am realizat că avea această decizie luată, planificată. Mi-am dat seama că o să se sinucidă. Am trimis imediat o Salvare, am luat toate măsurile. Am făcut tot ce mi-a stat în putinţă ca om...”, a mărturisit, presei, Ioan Rus. Iniţiativa ministrului de interne naşte anumite semne de întrebare cu privire la legalitatea morală a acestui demers. Înainte de a fi prieten cu Năstase, Rus este totuşi ministru de interne, un demnitar cu anumite responsabilităţi şi obligaţii sociale.

Comentarii