In SUA, orasele sarace renunta la lumina




Se lasă întunericul în micile oraşe americane atinse de colapsul economic. Multe dintre ele sunt forţate fie să renunţe parţial la iluminatul public, fie complet, scrie New York Times.

Din Oregon şi până în Illinois sau California, oraşele mici care nu au mai putut găsi bani pentru iluminatul stradal au renunţat parţial sau total la acesta, spre nemulţumirea cetăţenilor. Iar zilele scurte de iarnă îi fac pe oameni să încerce să rezolve tot ce trebuie înainte de căderea serii şi să nu mai iasă din casă pe întuneric. "Nu mai merg să cumpăr benzină noaptea. Nu mai merg la magazin dacă e întuneric. Încerc să fac totul până când se întunecă", spune o localnică din Highland Park, Michigan, citată de New York Times.

Doar 500 de stâlpi de iluminat public din cei 1600 care existau mai luminează astăzi oraşul american aflat în apropierea Detroit-ului. Rezultatul? Părinţii se tem să îşi mai lase copiii să iasă din case seara, se tem pentru ei când merg dimineaţa devreme la şcoală şi nimeni nu e mulţumit de măsură. Dar, susţin oficialii din Illinois: "e exact ca şi la bugetul unei familii: pur şi simplu nu ne mai putem permite asta".

Cum se zice pe siteul asta: Realitatea.NET - Stiri - BIZAR, la articolul asta În America, oraşele sărace renunţă la lumină

Comentarii

Tarile lumii

Uniunea Europeana

Video TV Romania

B-Critic

Cultura

Romania literara

Wansait

harti.wansait.com