Acer Aspire One


Acer Aspire One este un mini-laptop cu un monitor de 8.9 inch. Mai exact in acest review, am sa discut despre modelul Acer Aspire One a110. Acesta are un pret de pornire de 1.153 lei noi, ceva mai scump decat Asus EEE Pc, dar ce e drept, e si mai bun decat cel din urma. Acum poate va ganditi de ce sa va luati un astfel de laptop, raspunsul este simplu, daca aveti nevoie de ceva mic, care sa ocupe cat mai putin spatiu, acer aspire one este pentru dumneavoastra.


Specificatii tehnice:
- Procesor Intel Atom cu o frecventa de 1.6GHz;
- 512MB DDR2 la 533 MHz, extensibil pana la 1GB;
- Monitor de 8.9 inch cu o rezolutie maxima de 1024 x 600;
- Hard Disk de 8 GB;
- Modem, LAN, wireless, webcam;
- Sistem de operare: Linux.


Tastatura + Touch Pad


Partea proasta la acest tip de sub-notebook este tastatura impreuna cu touch-pad’ul. Experienta poate fi destul de neplacuta, butoanele sunt destul de micute, iar touch-pad’ul este facut atat de prost incat iti trebuiesc 2 maini ca sa il poti folosii destul de bine. De ce spun ca trebuiesc 2 maini? Pai pentru ca butoanele mouse-ului sunt amplasate in lateralul touch-pad’ului, cand de preferat era sa fie amplasate sub acesta, pentru a usura efortul utilizatorului.


Sistem de operare


Acer Aspire One poate fi cumparat atat cu Linux preinstalat sau cu Windows XP, diferenta se vede la pret. Cel cu linux instalat este mai ieftin decat cel cu windows. Acest tip pe care l-am adus in discutie are preinstalat Linux, dar din pacate nu ne spune ce tip de linux. Am facut un research pe internet si am inteles ca versiunea Linux instalata este Linpus Linux Lite, care este un derivat din Fedora.


Precum toate sistemele de operare, acesta nu este mai prejos si vine deja cu multe programe instalate “default”. Contine Firefox, un program de IM ce suporta AIM, Google Talk, MSN, Yahoo, Aspire one mail, Skype si contine link-uri catre Wikipedia, Google Maps si Hotmail. Deoarece sistemul de operare folosit este bazat pe Linux, ca de obicei nu a putut sa nu fie preinstalat si Open Office. Aveti toate programele necesare deja instalate pentru a il putea folosii de cum il cumparati.


Concluzii:


Parerile despre acest sub-notebook sunt impartite. Partile bune ar fi faptul ca are un pret destul de bun, pentru un mini-laptop este destul de performant, plus faptul ca are cititor de carduri. Ca pareri proaste, din cate am inteles are un ventilator destul de zgomotos si este destul de greu de desfacut pentru a ii face upgrade-uri. De exemplu daca vrei sa ii pui inca o placuta de memorie RAM, mai bine te duci la o firma specializata decat sa faci singur acasa, deoarce nu prea se stie ce o sa iasa. Intr-un final, daca nu esti pretentios la laptop-uri si vrei ceva mic si util, acer aspire one are un cuvant greu de spus pentru a fi ales dintre toti competitorii sai.


Acest articol este scris pentru concursul superblog.

Comentarii

[...] si: Acer Aspire One Filed Under (constanteni) by [...]
Andrei a spus…
Am si eu un laptop acer aspire one a0a 110 si are 1 giga memorie ram. merge cam naspa...... si in rest este asa cum a fost cumparat. Pot sa mai adaug memore ram sau un procesor mai bun la el?

Tarile lumii

Uniunea Europeana

Video TV Romania

B-Critic

Cultura

Romania literara

Wansait

harti.wansait.com