Oameni serioşi


Anunţ într-un bloc din Berceni: Închiriem apartament. Suntem 2 persoane serioase şi căutăm să închiriem un apartament în zonă pentru a fi mai aproape de locul de muncă. Vă rugăm seriozitate.

Primul adjeciv îl înţeleg: cele două persoane nu umblă cu fofârlica, nu dau petreceri după miezul nopţii, nu desenează cu crema de ghete pe mobile şi nu fumează în apartament haşiş. Şi sunt hotărâte să închirieze un apartament, să nu credeţi, Doamne păzeşte, c-aţi putea să daţi peste nişte derbedei care se ţin de farse. Dacă îi veţi suna la numărul de sub anunţ, nu vă veţi pierde vremea cu ei. Pentru a confirma tăria adjectivului, cele două persoane oferă şi motivul pentru care vor să închirieze apartamentul: e unul profesional, aşadar aveţi de-a face cu oameni muncitori, cu job-uri şi câştigători de pâine. În paranteză, nici chiria nu va întârzia.

Dar cei doi vor, la rândul lor, seriozitate din partea cealaltă. Dacă un proprietar îi va suna, îi va chema să vadă un apartament pe Bulevardul Brâncoveanu şi apoi le va spune că de fapt nu era de închiriat? Na, poftim, visaţi cu ochii deschişi să locuiţi în Berceni, dar apartamentul ăsta nu e de nasul vostru! Dacă le va lua doar numărul de telefon şi le va da bip-uri? Dacă le va zice că vrea nişte chiriaşi cu simţul umorului, că n-are încredere în oameni aşa seriosi?

Comentarii

Tarile lumii

Uniunea Europeana

Video TV Romania

B-Critic

Cultura

Romania literara

Wansait

harti.wansait.com